Senior v metru upozornil kolemjdoucího, že nemá roušku. Dostal pěstí

  • 329
Policisté pátrají po neznámém muži, který ve čtvrtek 25. února surově napadl seniora na nástupišti metra Střížkov v Praze 9. Incident odstartoval, když starší muž upozornil kolemjdoucího na to, že nemá na obličeji nasazenu roušku. Agresor seniora povalil na zem a několikrát ho pěstí udeřil do hlavy.

„Podezřelý měl se seniorem nejprve slovní výměnu názoru kvůli nenasazené roušce. Když senior z místa odcházel, rozeběhl se za ním podezřelý, chytil ho za bundu, povalil na zem a několikrát ho udeřil do hlavy,“ popsala policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Šestasedmdesátiletý muž se sice pokusil bránit, ale přesto utrpěl zranění, která mu museli záchranáři ošetřit.

Podezřelý muž, který ve čtvrtek 25. února 2021 na metru Střížkov v Praze 9...

Na kamerových záznamech ze stanice metra je vidět, že podezřelý měl na sobě černé tepláky s bílým pruhem na kolenou, černou mikinu nebo bundu s kapucí, která měla na levém rameni a zádech bílý nápis, černou čepici a černé brýle.

Policisté žádají, aby se jim na linku 158 ozvali svědci incidentu a lidé, kteří násilníka poznali nebo vědí, kde by se mohl zdržovat.

„Případ kriminalisté v současné době prověřují pro podezření ze spáchání trestných činů ublížení na zdraví a výtržnictví,“ dodala Siřišťová s tím, že pachateli hrozí až tři roky vězení.