Policie pátrá po manželském páru Marii a Viktorovi Modelových z Ruska....

Policie pátrá po manželském páru Marii a Viktorovi Modelových z Ruska. (2.1.2018) | foto: Policie ČR

Rodiče pohřešují dceru, která utekla s manželem z Ruska. Hledá je policie

  • 22
Policie pátrá po ruských občanech Marii Modelové a jejím muži Viktoru Modelovi, kteří naposledy žili v Česku. Žena ale od léta 2016 nekontaktovala své rodiče, kteří tak nevědí, kde se manželé nacházejí. Podle rodičů může být žena v ohrožení života.

Zmizení šestadvacetileté Marie Modelové oznámili rodiče přes advokátní kancelář. 

„Mají obavu, že pohřešovaná je v ohrožení života, jelikož je od června 2016 nekontaktní, mobilní telefon je neaktivní a z místa přechodného pobytu se odstěhovala na neznámé místo,“ uvedla policejní mluvčí Ivana Nguyenová.

Marie Modelová odjela i s manželem z Ruska v roce 2015. Její rodiče jejich zmizení nahlásili a kontaktovali i deník Blesk s obavou, že je Viktor Model zapletený do pašování drog. Policie však takovou informaci na dotaz iDNES.cz nepotvrdila.

Pár byl naposledy viděn v černu loňského roku v Kladně. Tehdy policie oba pohřešované vyslechla a vyfotila. Následně byli manželé propuštěni, protože si nepřáli rodinu kontaktovat.

„Žena v době vypátrání využila svého zákonného práva a nedala policii souhlas sdělit místo jejího současného pobytu oznamovateli pohřešování,“ dodala Nguyenová.

Informace, kde se hledaný pár nachází nyní, mohou lidé sdělit na tísňovou linku 158.