Ujížděl policii na kradené motorce a naboural dvě auta, test na drogy odmítl

  • 4
Policisté z pohotovostní motorizované jednotky pronásledovali v Praze řidiče, který se na kradené motorce snažil vyhnout kontrole. Muže se zákazem řízení po několikaminutové honičce zadrželi na parkovišti, kde naboural dvě auta.

Incident se odehrál minulou středu krátce před půlnocí, policisté ale o něm informovali až nyní.

Hlídka policie jela do Černokostelecké ulice v Praze 3, kudy kolegům z pohotovostní motorizovamé jednotky ujížděl muž na kradené motorce. Řidič projel v protisměru několik jednosměrných ulic a kruhový objezd, prohnal se staveništěm.

Nakonec vjel na chodník v Malešické ulici a přejel k parkovišti Vackov, kde při sesedání z motorky naboural dvě zaparkovaná vozidla. „Z místa se snažil utéct, ale policisté ho dostihli a za pomoci donucovacích prostředků jej zadrželi,“ uvedl policejní mluvčí Richard Hrdina.

Opilec ohrožoval zákazníky obchodu teleskopickou tyčí a plival na strážníky

Policisté zjistili, že dvaatřicetiletý muž má zákaz řízení všech motorových vozidel až do listopadu 2024. Motorka nebyla jeho. „Motorka značky Kawasaki Ninja, kterou řídil, měla registrační značky z jiného stroje a byla v policejních evidencích vedená jako kradená,“ dodal Hrdina.

Řidič podle něj odmítl dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu a drog. Zadržený muž je podezřelý ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu v případě odsouzení hrozí až dva roky za mřížemi.


Témata: Praha