Mapa místa smrtelné dopravní nehody v pražských Průhonicích, od které řidič ujel. (24. července 2023) | foto: PČR

Policie dál hledá řidiče, který u průhonické benzinky srazil chodce a ujel

  • 92
Policie nadále pátrá po řidiči a kamionu, který v červenci na průhonické benzinové pumpě srazil chodce. Střet se odehrál na parkovišti, chodec utrpěl smrtelná zranění, šofér z místa ujel..

Policisté tento týden zveřejnili fotografii muže, kterého v souvislosti s případem hledali, dnes ale uvedli, že dotyčný nemá nehodou nic společného.

Tragická nehoda se stala mezi devátou hodinou večer ve čtvrtek 20. července a půl pátou ráno následujícího dne na parkovišti u benzinové pumpy Orlen v Průhonicích ve směru do Prahy.

„Kriminalisté zjistili, že zatím nezjištěný řidič projížděl výše zmiňovanou parkovací plochou s vyznačeným šikmým parkovacím stáním, přičemž během průjezdu došlo ke kontaktu s chodcem, který při srážce utrpěl smrtelné zranění,“ popsal mluvčí pražské policie Jan Daněk. Po střetu řidič odjel.

Řidič kamionu na parkovišti benzinky srazil chodce, od smrtelné nehody ujel

Zároveň policie pátrá i po tahači, kterým řidič odjel. Jde o vůz značky Renault typu T Gama v bílé barvě s tmavomodrým návěsem bez textu nebo polepu. Název přepravní společnosti mluvčí neuvedl.

Policie vyzývá případné svědky, kteří mají nějaké informace informace k případu, aby se ozvali na linku 158.


Témata: policie, Praha, PKN Orlen