Mladík bezvládnou dívku zatáhl v Praze do křoví, tam se ji pokusil znásilnit

  • 21
Policisté zadrželi osmnáctiletého mladíka, který se v březnu pokusil znásilnit dívku. Využil toho, že byla opilá, a její bezvládné tělo přenesl do parku, kde ji osahával. Toho si naštěstí všiml kolemjdoucí, který okamžitě zavolal policejní hlídku a poskytl dívce první pomoc. Policie v souvislosti s případem hledá dvě svědkyně.

K pokusu o znásilnění došlo v polovině března u jednoho z pražských klubů na náměstí Republiky. Tam seděla na lavičce dívka, která však podlehla vypitému množství alkoholu a upadla do bezvládného stavu. „Toho využil osmnáctiletý muž, který jí z klubu doslova odnesl v náručí a položil si ji v nedalekém podchodu na zem, kde jí osahával na těle,“ popsal policejní mluvčí Richard Hrdina.

Toho si však všimly dvě ženy, které zrovna procházely okolo. Mladík si proto bezvládnou dívku přenesl dál, tentokrát do nedalekého parčíku. Tam ji vrchní polovinou těla ukryl do křoví, přičemž se ji pokoušel od pasu dolů vysvléknout.

Naštěstí kolem zrovna procházel náhodný svědek, který okamžitě zavolal na linku 158. Poté dívce poskytl první pomoc a přivolal záchranku, sexuální útočník mezitím utekl.

Kriminalistům se po dvou měsících podařilo podezřelého mladíka vypátrat a následně ho na ulici zadrželi. „Osmnáctiletý muž je v současné chvíli obviněný ze spáchání trestného činu znásilnění ve stádiu pokusu a v případě odsouzení může strávit až deset let za mřížemi,“ komentoval Hrdina.

V souvislosti s trestním řízením kriminalisté nadále pátrají po dvou ženách, které útočníka viděly, jak bezvládné tělo dívky nese v náručí. „Jejich výpověď je pro kriminalisty velmi důležitá, a proto žádáme širokou veřejnost o pomoc. Pokud tyto dvě dívky poznáváte, volejte prosím linku 158,“ uvedli policisté.