V těle Jana Kočky mladšího byl alkohol a drogy, ukázala pitva

  • 223
Středočeská policie zveřejnila výsledky toxikologických testů Jana Kočky mladšího, který zemřel při nehodě na dálnici D11, když vjel do protisměru a střetl se s nákladním autem. Kromě sebe zabil také řidiče druhého vozu. Podle testů byl Kočka pod vlivem alkoholu i drog.

„Provedeným toxikologickým vyšetřením v rámci nařízené pitvy byl u mrtvého řidiče terénního vozidla zjištěn výskyt významného množství alkoholu i výskyt omamných a psychotropních látek,“ informoval mluvčí středočeské policie Pavel Truxa.

Už začátkem týdne policie oznámila, že případ překvalifikovala na zločin obecného ohrožení. Vzhledem k tomu, že viník nehody zemřel, policisté případ odloží.

Jan Kočka zemřel 28. září po nehodě na 32. kilometru dálnice D11. Podle policie jel s terénním autem značky Mercedes G v protisměru několik kilometrů, když se srazil s nákladním autem a zabil sebe i řidiče náklaďáku.

V polovině října rodina Kočků uspořádala pohřeb, kvůli kterému byla na několik desítek minut uzavřena Vinohradská ulice. Strážníci během pohřbu řešili desítky přestupků za špatné parkování smutečních hostů.

12. října 2018