U Národního muzea si řidiči udělali parkoviště, strážníci nešetří pokutami

  • 225
Prostor kolem Národního muzea se měl stát po rekonstrukci Muzejní oázou, ale někteří řidiči si z části udělali nové místo k parkování. Městská policie řeší přestupky u muzea každý den.

Mezi historickou a novou budovou Národního muzea vzniklo nové prostranství věnované hlavně chodcům. Místo bylo revitalizováno v rámci úpravy celého okolí muzea a v létě zde vznikl také nový úsek tramvajové trati.

Právě na něm řidiči každodenně odstavují svá auta.

„Městská policie o problému ví a každý den jej řeší. V daném místě není možné provést odtah, proto se buď nasazují botičky, nebo se přestupky oznamují správnímu orgánu,“ uvedla mluvčí strážníků Irena Seifertová.

Některé pokuty vyřizují strážníci na místě s řidiči, a to až do výše dva tisíce korun, jiné elektronicky. Proto auta na snímcích nemají pokutu viditelně za stěračem.

Řada aut stojí také ve vjezdu vyhrazeném pro zaměstnance muzea a v některých vozech jsou za okny papírky s telefonními čísly a popiskem, že patří pracovníkům, kteří dokončují opravy na budově.

Mluvčí Národního muzea Kristina Kvapilová redakci iDNES.cz uvedla, že o problému ví, ale jeho řešení je na magistrátu. Ten se zatím k žádným krokům, jak zabránit řidičům vjezdu na koleje, nechystá.

„Tato problematika aktuálně spadá do řešení strážníků městské policie. Pokud by docházelo k dlouhodobějším a výraznějším problémům, jsme připraveni se tomuto místu věnovat,“ sdělil mluvčí magistrátu Tadeáš Provazník.

,