- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Učitel odborného výcviku v Horkách nad Jizerou Jan Tůma vyučuje mladé kuchaře před kamerou notebooku. Žáci jej sledují po internetu. O stejný postup vaření se pak snaží sami v kuchyni svých rodičů. | foto: Pavel Svačina, MAFRA
Celý článek jen pro členy
Chcete číst prémiové texty bez omezení?
„Vezměte si kuře, otočte a nařízněte si ho podél kosti až na konec, nařízněte šlachy, stáhněte a uvidíte kost, budete ji mít holou.“ Učitel odborného výcviku v Horkách nad Jizerou Jan Tůma právě vysvětluje žákům jednu ze základních kuchařských technik – vykosťování. V posledních nejméně třech měsících ale poněkud neobvykle. Nemluví totiž k plné třídě, ale na kameru notebooku, který stojí na lavici před kuchyňskou linkou. Žáci jej sledují po internetu. O stejný postup vaření se snaží sami, kilometry daleko od školy, doma v bytě, v kuchyni svých rodičů.
Připojte se ještě dnes a získejte: