Učitel odborného výcviku v Horkách nad Jizerou Jan Tůma vyučuje mladé kuchaře před kamerou notebooku. Žáci jej sledují po internetu. O stejný postup vaření se pak snaží sami v kuchyni svých rodičů. | foto: Pavel Svačina, MAFRA

Pandemie silně komplikuje praktickou výuku. Studenti se učí vařit po internetu

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Jak se učí on-line kuchaři, cukráři, nebo zahradníci ve škole ve středočeských Horkách? Kuchaři musí za své peníze nakoupit suroviny a vaří doma, učitelé je úkolují přes počítač. Budou takhle umět vařit? Někteří žáci přitom nemají potřebné vybavení ani připojení.

„Vezměte si kuře, otočte a nařízněte si ho podél kosti až na konec, nařízněte šlachy, stáhněte a uvidíte kost, budete ji mít holou.“ Učitel odborného výcviku v Horkách nad Jizerou Jan Tůma právě vysvětluje žákům jednu ze základních kuchařských technik – vykosťování. V posledních nejméně třech měsících ale poněkud neobvykle. Nemluví totiž k plné třídě, ale na kameru notebooku, který stojí na lavici před kuchyňskou linkou. Žáci jej sledují po internetu. O stejný postup vaření se snaží sami, kilometry daleko od školy, doma v bytě, v kuchyni svých rodičů.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se