VIDEO: To už dojedu, trval na svém vzteklý opilec s proraženou pneumatikou

  • 6
Kolo s proraženou pneumatikou měnil na ulici v Praze 6 opilý řidič. Překvapili ho přitom policisté, jejichž pomoc odmítl. Jelikož se muž choval agresivně, dali mu dýchnout. Přístroj ukázal hodnotu 3,7 promile, řidič ovšem trval na tom, že pojede dál.

Incident se stal ve čtvrtek 14. července v Koulově ulici. Na řidiče, který prý za jízdy prorazil pneumatiku o obrubník, policisty upozornil volající na linku 158. Uvedl, že podle jízdy a také podivného chování při výměně pneumatiky nevylučuje, že by řidič mohl být pod vlivem alkoholu nebo drog.

Policisté podezřelého muže za chvíli našli i s poškozeným vozidlem.

„Ten jim sdělil, že jede z práce, kolo vymění a pojede dál, protože je kousek od svého domu. Tudíž se o něj nemusejí strachovat a ztrácet s ním čas,“ popsal policejní mluvčí Jan Rybanský.

Hlídce se však jeho řidičovo chování nelíbilo, takže mu dala dýchnout. Přístroj ukázal přes 3,7 promile alkoholu.

I přesto chtěl opilý muž stále odjet domů a snažil se nastoupit do auta.

„Nepomohla ani opakovaná výzva policistů, že pod vlivem už nikam nepojede,“ uvedl mluvčí. Nakonec museli policisté použít donucovací prostředky a muž pochopil, že to byla na delší dobu jeho poslední jízda.

„Osmačtyřicetiletý muž byl v poutech předveden na policejní služebnu pro neuposlechnutí výzvy úřední osoby a pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ uzavřel Rybanský.


Témata: Praha, Policie ČR