Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: MP Plzeň

Opilé matce vypadlo dítě z kočárku, když vystupovala z autobusu

  • 14
Podnapilé ženě, která v pátek odpoledne vystupovala z autobusu, vypadlo z kočárku dítě. Stalo se to poblíž vysílače Cukrák nedaleko Prahy. Záchranáři zraněného kojence převezli do nemocnice, matka skončila na policii.

"Při vystupování z autobusu vypadlo dítě z kočárku, utrpělo drobné poranění. Z preventivních důvodů bylo převezeno na vyšetření do nemocnice," uvedl mluvčí policie Prahy-venkov Zdeněk Chalupa.

Událost se stala po třinácté hodině na autobusové zastávce na strakonické rychlostní silnici R4 ve směru na Příbram. "Žena ročník 1971 policistům nadýchala tři promile alkoholu," dodal středočeský mluvčí Pavel Truxa.

Přivolaní záchranáři tříměsíční dítě odvezli do Fakultní nemocnice v Motole. Policisté pak ženu převezli k podání vysvětlení na služebnu.

"Pokud zranění dítěte nebude závažnější, postoupili bychom to odboru sociální péče," doplnil mluvčí. Další okolnosti případu policisté vyšetřují.

Podobný případ se stal loni v květnu na Zlínsku. Otec dvouletého batolete byl natolik opilý, že kočárek se synem několikrát převrhl. Nezvládal udržet rovnováhu a při opakovaných pádech na chodník s sebou strhával i kočár. Policistům pak nadýchal více než 2,7 promile.