Diskuze

Po vyproštění vykolejeného vlaku se koridorem u Kolína jezdí nižší rychlostí

Dělníci s těžkou technikou v noci odstranili havarované vozy z vlaku, který v pondělí odpoledne vykolejil na železničním koridoru v Poříčanech na Kolínsku. Dopoledne opravili koleje, takže se po sedmé ráno mohly vlaky vrátit na jednu kolej, před polednem pak na obě, po nichž mohou projíždět sníženou rychlostí 50 km/h.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

ad 4) Jiná příčina... možná zbloudilá dalekonosná raketa ukrajinských nebo ruských tajných služeb

0 2
možnosti
DA

Havárie byl důsledek činnosti, či nečinnosti strojvedoucícho, nebo technická závada. Zajímala by mě skutečná příčina. Bylo to?:

1. Nepozornost strojvedoucího, ne zrovna soustředěného sledování návěstí.

2. Zdravotní indispozice strojvedoucího (jak pak navštěvuje pravidelné lékařské prohlídky, či jak je lékaři vyhodnocují?).

3. Technická závada a v tom případě jak na ni strojvedoucí reagoval , byl připraven.

4. Jiná příčina.

Strojvedoucí nehodu přežil se zraněním, takže může vypovídat.

Nestálo by za to, než bude naplno zaveden ETCS, aspoň na tratích po kterých se jezdí rychlostí vyšší jak 80 km znovu zavést funkci vlakvedoucího/pomocníka strojvedoucího? A zrušit kumulovanou funkci vlakvedoucího s průvodčím na těchto tratích? Jenže to by byly daleko vyšší náklady a manažeři by se museli uskromnit, takže tudy asi cesta nevede.

0 2
možnosti
KN

K29a90r37e65l 23N83o98v50á86k

12. 10. 2022 9:31

Dokud vlaky a obecně dopravní prostředky budou řídit lidé, bude docházet k nehodám v důsledku jejich omylu. Vyšší bezpečnost zaručí až AI!!R^

1 0
možnosti
MH

To máme v Poříčanech hezky nasněžíno! ;-D Jasně, chápu, ale vypadá to fakt jak sníh... :-). No hlavně že už to bude jezdit, včera po ránu prý pěkný chaos.

3 0
možnosti
MV

No právě se na to chci zeptat, jestli mi může někdo z místních potvrdit, že tam je tak 10 cm sněhu. A co to teda je?

0 1
možnosti