VIDEO: Auto narazilo do vlaku, pro zaklíněného řidiče letěl vrtulník

  • 0
Bulharský řidič naboural v noci na čtvrtek do právě projíždějícího nákladního vlaku na přejezdu mezi Krchleby a Straky na Nymbursku. Střetl se s jeho dvacátým vagonem, náraz otočil auto na střechu a zůstali v něm zaklínění dva lidé.

Řidič boural před jedenáctou večer. Protože auto do vlaku vrazilo daleko za lokomotivou, strojvedoucí si nehody ani nevšiml. A tak zastavil až v Nymburku, na pokyn hasičů a policie. Ti pak objevili na zmíněném dvacátém vagonu stopy po střetnutí.

Náraz do vlaku vůz otočil na střechu a odhodil ho pár metrů od trati. Uvnitř zůstali dva zranění. „Spolujezdce jsme mohli předat do péče záchranářů hned, řidiče jsme ale museli z auta vyprošťovat,“ uvedl mluvčí hasičů Ladislav Holomčík.

Vyproštěného muže poté s těžkými zraněními přepravil vrtulník do Ústřední vojenské nemocnice ve Střešovicích. Spolujezdce odvezla do nemocnice sanitka.

Zatím není jasné, proč řidič do vlaku narazil. Podle informací drážní inspekce totiž výstražná světla na přejezdu stoprocentně fungovala. Příčina nehody se tak stále hledá. A čeká se i na výsledky krevních testů na alkohol, protože dechovou zkoušku nebylo možné vzhledem ke zdravotnímu stavu řidiče provést.