Po srážce dvou tramvají v Praze museli hasiči vyprostit řidiči (20. dubna 2018).

Po srážce dvou tramvají v Praze museli hasiči vyprostit řidiči (20. dubna 2018). | foto: HZS HMPiDNES.cz

V Praze se v noci srazily tramvaje, řidič si pochroumal nohu a ruku

  • 14
V pražské Evropské ulici se v pátek v noci srazily tramvaje. Zaklíněného šestapadesátiletého řidiče museli vyprostit hasiči. Ze zdemolované kabiny ho vystříhali pomocí hydraulických nůžek, s poraněnou rukou a nohou skončil v Ústřední vojenské nemocnici.

Tramvaje se srazily v ulici Evropská poblíž zastávky Nad Džbánem kolem páteční 23. hodiny. Řidič spoje číslo 25, který jel směrem do vozovny Vokovice, se při střetu zranil.

„Museli jsme jej vyprostit s pomocí hydrauliky. Za čtyři minuty byl z kabiny vyproštěn a předán do péče záchranářů,“ sdělil mluvčí krajských hasičů Martin Kavka.

Záchranáři muže následně převezli do nemocnice. „Zajistili jsme jej fixačními pomůckami, zavedli mu žilní vstup a následně jej s úrazem nohy a ruky převezli do Ústřední vojenské nemocnice,“ přiblížila mluvčí krajské záchranky Jana Poštová.

Podle zjištění policistů je viníkem zraněný řidič, nedodržel totiž bezpečnou vzdálenost. „Dechové zkoušky byly u obou řidičů negativní. Obě tramvaje byly prázdné, nikdo další se nezranil,“ uvedl mluvčí pražské policie Jan Daněk.

V místě byl asi dvě hodiny přerušen v obou směrech provoz. Mezi Červeným vrchem a Divokou Šárkou vozily cestující po dobu výluky autobusy.