Na Příbramsku se srazil autobus s osobním autem, jeho řidič je vážně zraněný

  • 7
Silnici 1/4, provizorní úsek při rozestavěné dálnici D4, u Jesenice na Příbramsku půl hodiny po poledni oboustranně uzavřela nehoda autobusu a osobního vozidla. Jeho řidič byl vážně zraněn a záchranáři ho letecky transportovali do nemocnice.

„Po nehodě osobního auta a autobusu v Příbrami jsme měli v péči jednoho těžce zraněného pacienta, který utrpěl mnohočetná poranění. Lékař mu musel zajistit dýchací cesty, následně byl letecky transportován do Fakultní nemocnice Motol,“ uvedla Zdravotnická záchran ná služba Středočeského kraje na sociální síti X.

Pro iDNES.cz mluvčí středočeských záchranářů Monika Nováková upřesnila, že zraněným je zaklíněný řidič osobního auta, kterého museli z vozidla vyprostit. Z autobusu nikdo zdravotnickou péči nepotřeboval.

Podle tiskového mluvčího policie Středočeského kraje Pavla Truxy došlo k čelní srážce obou vozidel. „Řidič autobusu se snažil nehodě zabránit tím, že strhl autobus do příkopy, nicméně se mu to nepovedlo,“ uvedl Truxa. „Osobní vozidlo bylo odmrštěno mimo komunikaci, řidič v něm zůstal zaklíněn,“ dodal.

Dočasné zázemí cestujícím z dálkového autobusu poskytli hasiči, po necelých dvou hodinách pro ně přijel náhradní vůz.

Příčinu a okolnosti nehody zjišťuje policie. Silnice byla více než dvě hodiny uzavřená kvůli odstraňování následků nehody a policejnímu vyšetřování.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz