Při nehodě na D1 zemřeli dva lidé, kolona narostla na devět kilometrů

  • 72
Smrtelná nehoda zablokovala odpoledne dálnici D1 na Benešovsku na 42. kilometru ve směru na Prahu. Při střetu osobního a nákladního auta zemřeli dva lidé. Jedno dítě přepravil vrtulník na vyšetření do nemocnice. Ve směru na Prahu se vytvořila několikakilometrová kolona.

Nehoda se stala v půl čtvrté odpoledne u Divišova, po hodině už stojící auta blokovala i exit 49 Psáře, kolona tedy měřila kolem sedmi kilometrů. Za další půlhodinu už sahala stojící auta až k 51. kilometru.

Zároveň se ale kolem sedmnácté hodiny podařilo v místě kolize zprovoznit jeden jízdní pruh.

Smrtelná zranění, kterým na místě podlehli, utrpěli dva dospělí z osobního vozu, sdělila mluvčí středočeské záchranné služby Petra Effenbergerová.

Mluvčí krajských hasičů Jaroslav Gabriel popsal, že auto zezadu nabouralo do nákladního vozu.

„Šlo o střet osobního vozidla s nákladním autem ve směru na Prahu,“ dodala policejní mluvčí Jana Šteinerová.

Nehoda zavřela dálnici také na opačném konci

Jiná nehoda uzavřela D1 také na jejím opačném konci, 340. kilometru ve směru na Ostravu. Před čtvrtou odpoledne se tam střetl kamion s dodávkou.

Nehoda se stala mezi exity na Butovice a Bravantice. „Provoz je odkláněn exitem 336 směrem na Butovice, Bílov a Bílovec,“ uvedla policie.

Přibližné místo tragické nehody na D1

Přibližné místo tragické nehody na D1

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,