Násilník v metru pěstí srazil muže k zemi, za dvě minuty útočil znovu

  • 89
Pražská policie zveřejnila videozáznam, který zachytil napadení muže ve stanici metra Vltavská. Incident se odehrál na začátku dubna, ale agresora, který poškozeného srazil pěstí k zemi, se zatím nepodařilo vypátrat. Ukázalo se pouze, že násilník o dvě minuty později napadl dalšího muže.

Útočník po předchozí hádce dvou skupin lidí napadl třiatřicetiletého muže, kterého pěstí srazil k zemi. Poškozený utrpěl frakturu očnice a silně krvácející ránu. Incident sledovali jeho známí, kteří poté v klidu odešli.

„Policisté z místního oddělení Holešovice začali po útočníkovi okamžitě pátrat a zajistili všechny dostupné kamerové záznamy. Jejich vyhodnocením zjistili, že muž napadl ještě dalšího poškozeného, a to pouhé dvě minuty po prvním skutku. Do dnešního dne se ale nepodařilo zjistit totožnost agresora, žádáme proto širokou veřejnost o pomoc,“ uvedl mluvčí policie Richard Hrdina.

Mladík v metru zaútočil na muže pěstmi, ten zůstal ležet na nástupišti

„Pokud muže na kamerovém záznamu poznáváte, nebo máte jakékoliv informace, které by vedly k jeho dopadení, kontaktujte prosím linku 158,“ vyzval Hrdina.

Policisté pátrají také po svědcích, kteří byli s útočníkem na místě. Případ se vyšetřuje jako podezření z výtržnictví. Pachateli hrozí až dva roky vězení.