Muž zakryl na ulici ženě ústa a strhl ji do trávy, znásilnění se ubránila

  • 9
Sedmadvacetiletou ženu v Praze 5 napadl při cestě na tramvaj neznámý muž. Zakryl jí ústa a strhl na trávu, kde ji začal osahávat. Žena se bránila a muže nakonec odkopla. Po pachateli pátrá policie.

Přepadení se stalo 25. července. Žena šla kolem půl dvanácté v noci od autobusové zastávky Motol směrem na tramvaj v Plzeňské ulici. 

„Neznámý pachatel jí beze slov přiložil na ústa svou levou ruku. Pravou ji chytil kolem pasu a strhl stranou do přilehlého travnatého pásu, až oba spadli na zem. Následně ženu začal osahávat a chtěl ji znásilnit,“ uvedl policejní mluvčí Jan Rybanský.

Ženě se po chvíli podařilo muže odkopnout a z místa utéct. 

Stejně incident pro iDNES.cz popsala i napadená žena. Zmínila, že se násilníka pokusila odradit i tím, že mu tvrdila, že celý incident slyší na telefonu její přítel. Ani to ale muže neodradilo.

Policii se násilníka dosud nepodařilo vypátrat. Zveřejnila proto záběry z kamer, na kterých je zachycen. Hledají také ženu v červených krátkých kalhotách a černém tričku, se kterou muž před činem komunikoval.

„Pátráme nejen po něm, ale také po této ženě, neboť je pravděpodobné, že by mohla znát mužovu totožnost a svým svědectvím dopomoci k objasnění případu. Pokud je poznáváte, kontaktujte linku 158,“ dodal Rybanský.

Policie případ vyšetřuje jako znásilnění ve stádiu pokusu, za které hrozí až pětiletý trest vězení.