Motorkář kličkoval mezi paneláky. Odložil stroj i výstroj, ale neunikl

  • 15
Pražští policisté v neděli narazili na motorkáře, kterého naháněli už o dva týdny dříve. Tentokrát jim ujížděl po chodnících mezi paneláky. V průběhu pronásledování se zbavil motorky i vybavení, aby nebyl nápadný. Jiná hlídka ho i přesto poznala a s motorkou ho spojil i policejní pes.

Muž na sebe upozornil rychlou jízdou na motorce po Čakovické ulici v pražských Vysočanech. Hlídce ale odmítl zastavit a začal ujíždět směrem na Prosek. 

Tam podle zveřejněného policejního videa ujížděl po chodnících i travnatých plochách mezi paneláky, po silnici v protisměru, policisté ho pronásledovali i přes dětské hřiště.

Když se jim ve Ctěnické ulici ztratil, varovali i ostatní hlídky.

„Jedna z hlídek cizinecké policie spatřila muže odpovídajícího popisu v ulici Ke Klíčovu. Ten už nejel na motorce, ale scházel pěšky dolů z kopce ulicí Ke Klíčovu směrem na Vysočany. Hlídka potvrdila, že se skutečně jedná o muže, kterého před pár minutami pronásledovali,“ uvedla policejní mluvčí Hana Křížová.

Nedaleko místa našli zahozenou koženou bundu, helmu i rukavice a odstavenou motorku pak objevili v ulici Ke Klíčovu. 

Muž se bránil tím, že žádnou motorku neřídil, ale policisté u něj objevili technický průkaz k motorce a mimo jiné i hotovost přes 140 tisíc korun. 

Prověřováním v databázi také zjistili, že stejného řidiče policejní hlídky naháněly už začátkem měsíce v Řepích. Tehdy měl pozitivní test na přítomnost omamných a psychotropních látek a jedů v těle a v úložném prostoru motorky vezl tři sáčky s pervitinem.

Proto se mu znovu důkladně věnovali. „Policisté na místo přivolali  policejního psovoda se služebním psem Burym, který bezpečně označil tohoto muže jako řidiče motocyklu. Řidiče poté vyzvali k podrobení se dechové zkoušce a zkoušce na přítomnost omamných a psychotropních látek a jedů, obě muž odmítl,“ dodala Křížová. 

Protože měl několik vyslovených zákazů řízení, za maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání nyní muži hrozí až dvouletý pobyt ve vězení.