Šéfa motorkářského klubu s rakouským zatykačem dopadla policie v Praze

  • 11
Čeští policisté v Praze zadrželi hledaného cizince. Pátrali po něm jejich rakouští kolegové, kteří jej viní z vydírání. Jeden ze šéfů tamějšího motorkářského klubu se ale před policisty skrýval, proto na něj Rakousko vydalo mezinárodní zatykač. Zadržený muž v cele čeká na rozhodnutí o vydání do sousední země.

Sedmadvacetiletého cizince policisté zadrželi ve čtvrtek. Informaci o zásahu zveřejnili v neděli s krátkým videem. „Díky spolupráci evropských jednotek cíleného pátrání (ENFAST) byl muž lokalizován v Praze a následně zadržen českými policisty. Zadržení proběhlo bez jakýchkoliv komplikací a hlavně bez zranění,“ uvedl policejní mluvčí Ondřej Moravčík.

Zadržený je podle policistů čelním představitelem rakouského motorkářského klubu. Rakousko na něj vydalo mezinárodní zatykač kvůli podezření ze zločinu vydírání. Za něj mu u sousedů hrozí až deset let vězení.

Do pátrání po podezřelém se zapojily jednotky z Horního Rakouska, ze Severního Porýní – Westfálska a Česka.

Cizinec je nyní v cele a nejspíš ho v poutech čeká cesta do Rakouska. „Případ byl následně předán státnímu zástupci a justiční orgány budou rozhodovat o předání muže k trestnímu stíhání do Rakouska,“ potvrdil Moravčík.

,