Soud poslal do vazby Ukrajince, který pobodal u metra Luka dva lidi

  • 750
Obvodní soud pro Prahu 5 v pondělí odpoledne poslal do vazby mladíka, který čelí obvinění z vraždy ve stadiu pokusu. U stanice metra Luka zaútočil zřejmě nožem na ženu a muže, oba vážně zranil.

Podle informací  iDNES.cz je muž Ukrajinec a v Česku byl legálně.

„Soud ho poslal do vazby z obavy, že by obviněný mohl uprchnout nebo pokračovat v trestné činnosti,“ řekla iDNES.cz státní zástupkyně Jana Murínová.

Policie odpoledne uvedla, že jednou z vyšetřovacích verzí je to, že muž útočil pod vlivem psychického onemocnění nebo drog.

Útok se stal v pátek večer u stanice metra B Luka. Osmnáctiletý muž pobodal mezi zaparkovanými auty asi padesátiletou ženu a jednašedesátiletého muže. Oba těžce zranil a jsou stále v péče lékařů.

„Jsou hospitalizováni a jejich stav je velmi vážný,“ oznámila Murinová u soudu.

Podle informací iDNES.cz muž žádal po ženě cigaretu, ale ta mu ji odmítla dát. Proto na ni zaútočil a následně také na muže, který se ženy zastal.

Po útoku se dal muž na útěk. Policisté ho po několika desítkách minut vypátrali nedaleko místa útoku. Při zadržení byl agresivní a policisté museli použít donucovací prostředky včetně hrozby namířenou střelnou zbraní.

Za pokus o vraždu muži hrozí 15 až 20 let, nebo výjimečný trest.