ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Michal Barák, iDNES.cz

Provoz na lince C metra ochromil na dvě hodiny muž, který skočil pod soupravu

  • 32
Provoz na části linky C pražského metra ve středu večer přerušil na téměř dvě hodiny pád člověka pod soupravu. Muž tam zůstal zaklíněný, utrpěl vážné poranění nohou. Metro nejezdilo mezi stanicemi Florenc a Ládví, pražský dopravní podnik zavedl náhradní autobusovou dopravu, obvyklý provoz obnovil po 21:30.

Muž spadl pod soupravu ve stanici Nádraží Holešovice kolem 19:45. Pod vozem zůstal zaklíněný. „Utrpěl devastující poranění dolních končetin,“ uvedla mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová.

Dodala, že zraněný byl při vyprošťování při vědomí, zřejmě ho ale bude nutné uvést do umělého spánku. O uvolnění muže informovali pražští hasiči před 20:30.

Podle policejního mluvčího Richarda Hrdiny se mladý cizinec zřejmě pokusil o sebevraždu.

Provoz metra na lince C zůstal zachován mezi Florencí a konečnou Háje a také mezi Ládvím a Letňany. Mezi Florencí a Ládvím zavedl dopravní podnik náhradní autobusovou dopravu XC. Obvyklý provoz obnovil po 21:30 hodině.

Upraven byl také provoz některých tramvají. Linky 3 a 24 jezdily z centra do obratiště Sídliště Ďáblice. Všechny spoje na lince 17 jezdily v takzvané dlouhé variantě, tedy nekončily na Výstavišti, ale až na zastávce Vozovna Kobylisy.

,