Na Mělnicku sjelo auto do rybníka, na místě zasahovali i letečtí záchranáři

  • 26
Osobní auto sjelo odpoledne do rybníka Harasov na Mělnicku. Záchranáři oživovali jednoho člověka, vrtulník ho přepravil do nemocnice v Praze. Potápěči ve vodě pátrali po případných dalších pasažérech, nikoho ovšem nenašli, řekl mluvčí středočeských hasičů Petr Svoboda.

Auto přitáhli na kraj rybníka náhodní svědci, kteří jeli kolem v dodávce. „Zastavili, vlezli do vody, přivázali auto provazy k dodávce a přitáhli ho ke kraji,“ uvedl Svoboda. Teprve poté dorazili na místo hasiči, kteří vyprostili řidiče a vytáhli havarované auto na břeh.

Na místě zasahovaly všechny záchranné složky včetně leteckých záchranářů a potápěčů pražských hasičů. „Prohledali jsme ohromný perimetr, a nenašli jsme vůbec nikoho,“ uvedl mluvčí. Zásah byl proto ukončen.

Kvůli úniku pohonných hmot z auta instalovali hasiči do vody speciální stěny, které brání dalšímu šíření nečistot a zároveň se používají při jejich likvidaci.

Místo nehody

Místo nehody

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,