ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Násilníka v Letenských sadech zachytily kamery, policie po něm pátrá

  • 268
Neznámého muže, který v noci na sobotu znásilnil ženu v Letenských sadech na Praze 7, zachytily kamery. Na videu se nacházel i druhý muž, který je svědkem celé události. Policie nyní žádá veřejnost o pomoc se ztotožněním obou těchto lidí.

„Kriminalisté z 6. oddělení Prahy 1 prověřují případ znásilnění, kterého se na mladé ženě dopustil neznámý muž tmavé pleti. V brzkých ranních hodinách ji brutálně fyzicky napadl a poté i znásilnil,“ uvedl mluvčí policie Richard Hrdina.

V Letenských sadech agresor znásilnil ženu, policie ho hledá a shání svědky

„S největší pravděpodobností se jedná o podezřelého ze zvlášť závažného zločinu mravnostního charakteru,“ doplnil mluvčí policie, podle nějž se muž nacházel 16. června na akci Antigona Night Shift u Pražského metronomu (takzvaného „kyvadla“). Druhý den jej krátce po druhé hodině ranní zachytily kamery v situaci, kdy oslovoval kolemjdoucí ženy na Štefánikově mostě.

Na videu se nachází i druhý muž. V ruce drží longboard a je svědkem celé události. Mohl by proto policii poskytnout klíčové informace k dopadení pachatele.

„Pokud kohokoliv z této dvojice poznáváte nebo máte jakékoliv informace o jejich pohybu, kontaktujte prosím linku 158. Zrovna tak žádáme návštěvníky zmiňované akce na Letné, kteří disponují fotografiemi s těmito muži, aby je předali policii,“ dodal Hrdina. Pachateli znásilnění podle něj hrozí v případě dopadení a odsouzení až desetiletý pobyt za mřížemi.