Diskuze

Lanovka v pražské zoo jezdí už 40 let, o mladší sestře se zatím jen mluví

Pražská zoo si připomíná 40 let provozu zdejší lanovky. Původně tam takové dráhy měly být dokonce tři. Vedení Prahy aktuálně uvažuje o zavedení nové lanovky z Podbaby do Bohnic a Holešovic. Mohla by být alternativou k plánované tramvajové trati.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ať jdou s TT (tram. tratí) i lanovkou spojující Bohnice a Podbabu někam, protože Praha má v Trojské ul. kapacitně značně nevyužitou TT, která by se dala využít pro vhodně krátké, a tedy rychlé dosti potřebné přímé spojení TRAM mezi =M=C Kobylisy a =M=A Dejvická místo cca 1/2 TT (případně i celé délky lanovky) vedené přes Bohnice !!

Stačilo by vybudovat TT (LOTYŠSKÁ) - NEMOCNICE BUBENEČ - OBORA STROMOVKA - CÍSAŘSKÁ LOUKA - TROJSKÝ ZÁMEK, ZOO - VODÁCKÝ KANÁL - (TROJSKÁ) (viz: https://mapy.cz/s/232Rs ), mezi nynějšími zastávkami (uvedenými na počátku a konci vzávorkách) na stávajících TT, s tím, že na Pelctyrolce u severního/Trojského předmostí trojského mostu by bylo vhodné postavit nekolikapodlažní záchytné parkoviště P+R, které by zejména mělo sloužit ZOO, u níž by současná parkoviště měla být zrušena, aby motorizovaní návštěvníci k/od ZOO neprojížděli svými vozidly skrz obytnou/vilovou čtvrť !!

K tomu místu s navrženým P+R je perfektní příjezd z Městského (malého/vnitřního) okruhu a v jeho pokladně by se měly dát koupit vstupenky do ZOO, které by "automaticky" platily příslušný den i na jízdy TRAM v úseku mezi tím P+R a ZOO(Trojským zámkem, u něhož by měla být příslušná zastávka TRAM vzdálená cca jen 550m od stávajícího Jižního vstupu ZOO: https://mapy.cz/s/2330P , který by se mohl ještě cca o 60m přiblížit díky rozšíření vlastního areálu ZOO o jemu nyní přilěhlé parkoviště: https://mapy.cz/s/2332I ) = cca 2 zastávky.

0 0
možnosti

Jenže tenhle váš návrh řeší jen jeden problém z několika. Ano, zajistíte spojení mezi Podbabou a ZOO. Ale jak se pak ty tramvaje dostanou do Bohnic, to už neříkáte. Stejně tak pomíjíte tu "drobnost", že by se kvůli vámi namalované trase musel zrušit kus Stromovky (což je letitý sen mnoha developerů, kteří by se k vám rádi přidali), a na druhém břehu přerušíte tamní cyklostezku tramvajovou tratí.

0 1
možnosti

Nejezdí, vždyť jí pořád opravovali.

0 0
možnosti

Z Podbaby do Troje a Bohnic jedině vysutou dráhou! Ta by byla nejlepší a mohla vést až ke stanici metra Kobylisy na opačné straně přes Strahov a Letnou na Náměstí Republiky nebo zde začněte přemýšlet nad linkou metra D.

0 0
možnosti

V24í59t 29P25r63č59í80k

14. 9. 2017 14:53

Vysutou nebo visutou?:-)

1 0
možnosti

Ještě štěstí,že ji postavili komunisté, nové se už nikdy nedočkáme.

1 2
možnosti

V Praze jezdí 3 lanovky a všechny na levém břehu Vltavy.

Proč by nemohla vzniknout lanovka (visutá) dráha třeba na úseku Sídliště Barrandov - Nové Butovice - Nemocnice Motol?

0 0
možnosti