Dálnici D1 u Prahy uzavřela hromadná nehoda, tvořily se kolony

  • 24
Dálnici D1 v pátek odpoledne uzavřela hromadná nehoda dvou osobních aut, dvou nákladních aut a jednoho motocyklu. Pět lidí utrpělo zranění, jedna žena nehodu nepřežila.

„Došlo k hromadné nehodě na 11. kilometru ve směru na Brno, dálnice je celá uzavřená,“ uvedl mluvčí středočeské policie Pavel Truxa.

Na místě se zranilo pět lidí, z nichž jeden zraněním podlehl. „Žena v dodávce utrpěla zranění neslučitelná se životem,“ uvedla mluvčí středočeské záchranné služby Petra Effenbergerová.

Jednoho muže s lehkým zraněním převezla záchranná služba do nemocnice v pražské Krči, další dva lidi se středně těžkým a lehkým poraněním do vinohradské nemocnice.

„Motorkář utrpěl vážné poranění páteře, po intenzivní lékařské péči byl letecky  přepraven do Motola,“ dodala Effenbergerová.

Na místě zasahovali středočeští i pražští hasiči. „Po příjezdu jsme na místě prováděli vyprošťování jedné zaklíněné osoby,“ uvedl mluvčí středočeských hasičů Jaroslav Gabriel. 

Nehoda se stala kolem 14:15. Auta havarovala u křížení dálnice s Pražským okruhem. Kolona sahala až k osmému kilometru. Řidiči mohli sjíždět na exitu 6 Průhonice.

Kolem 16:00 se kolony rozjely, úsek byl průjezdný jedním jízdním pruhem, až do podvečera zde však byl velmi hustý provoz. Předchozí odhady hovořily o otevření dálnice až kolem 18 hodin.