Na zastávce Zemědělská univerzita ráno vzplanul autobus na lince číslo 107...

Na zastávce Zemědělská univerzita ráno vzplanul autobus na lince číslo 107 (20.11.2017) | foto: Eliška MorávkováOčima čtenářů

V pražském Suchdole začal hořet autobus, uhasil ho pohotový řidič

  • 13
Závada motorové části autobusu zaskočila krátce po osmé hodině ráno řidiče i cestující na lince 107 u Zemědělské univerzity v pražském Suchdole. Motor začal hořet a na místo vyjely tři jednotky hasičů.

„Na místo jsme vyslali jednotku z Petřin a také dobrovolnou jednotku ze Suchdola. Naše operační středisko vyslalo na místo i hasiče dopravního podniku,“ informoval mluvčí pražských hasičů Martin Kavka.

Po příjezdu však hasiči zjistili, že řidič autobusu si s požárem poradil sám a uhasil jej hasicím přístrojem. Díky tomu se zplodiny ani nedostaly do vozidla a žádný z cestujících se jich nenadýchal.

„Hasiči provedli kontrolu motorové části termokamerou a prostor ochladili tlakovou vodou,“ řekl Kavka.

I tak se ale škoda na motoru podle vyšetřovatele vyšplhala na 50 tisíc korun. Příčinou měla být závada motorové části autobusu.

Rozsáhlý požár autobusu dopravního podniku řešili hasiči i před necelým měsícem v Jinonicích v Praze 5. Shořela celá zadní část autobusu linky 149 a škoda byla vyčíslena na půl milionu korun. Cestující ani řidič nebyli zranění.