Finanční úřad

Finanční úřad | foto: Profimedia.cz

Zemřel ředitel finančního úřadu Prahy 10, kde v březnu prokázali koronavirus

  • 151
Ve středu zemřel ředitel finančního úřadu Prahy 10 Jindřich Menčík. Informaci serveru iDNES.cz potvrdil tiskový mluvčí ministerstva financí Michal Žurovec. V souvislosti s jeho úmrtím se na sociálních sítích šíří zpráva, že se stal obětí otevřeného úřadu, kde se v březnu objevil pozitivní případ nákazy koronavirem.

„Mohu potvrdit tuto smutnou zprávu,“ řekl s odvoláním na generální ředitelku finanční správy tiskový mluvčí ministerstva financí Michal Žurovec. To, zda úmrtí souviselo s nákazou novým typem koronaviru, který způsobuje nemoc covid-19, mluvčí nepotvrdil.

Během března byla na Finančním úřadu v Praze 10 - Vršovicích prokázána nákaza koronavirem u jedné ze zaměstnankyň. Pracovnice finančního úřadu nastoupila do práce v pondělí 2. března po návratu z dovolené v oblasti, která podle mluvčí Finanční správy Zuzany Mašátové v tu dobu ještě nebyla zařazena mezi rizikové.

Následně se u ženy objevily zdravotní problémy, takže v pátek 6. března už nešla do práce a oslovila hygieniky. Testy potvrdily výskyt koronaviru u úřednice v neděli 8. března večer. 

Ve spolupráci s hygieniky byli vyhledáni pracovníci úřadu, kteří se s ženou dostali do kontaktu, a byla jim nařízena domácí karanténa. Celkem se jednalo o čtyřiadvacet lidí. Přesto ale provoz úřadu zůstal ještě několik dní bez větších omezení.