Plavidlo poříční policie.

Plavidlo poříční policie. | foto: Policie ČR

Na březích Vltavy pokračuje hledání dělníka spadlého do kanalizace

  • 4
Policisté společně s pracovníky Pražských vodovodů a kanalizací od rána pokračují v hledání dělníka, který v pondělí v Praze 5 spadl do kanalizace a odnesla ho voda. Pokud muže nenajdou, budou pokračovat i ve středu.

Policisté z poříčního oddělení hledají dělníka od rána na vytipovaných místech na levém i pravém břehu Vltavy z Prahy až do Klecan.

Nejprve nasadili jednu motorovou loď, mělčiny prohledávali odpoledne z člunu s nižším ponorem.

„Policisté budou také zjišťovat, zda zaměstnanci firmy, která opravu v kanalizaci prováděla, neporušili bezpečnostní předpisy,“ sdělil mluvčí policie Jan Rybanský.

Pátrací akce pokračuje i po 16. hodině. Pokud policisté a pracovníci Pražských vodovodů a kanalizací muže ani dnes nenaleznou, budou pokračovat i ve středu.

Do kanalizační výpusti hluboké asi šest metrů spadli v pondělí dopoledne v Patočkově ulici v Praze 6 dva dělníci. Jednomu se podařilo vylézt, druhého muže ale strhl proud.

Hasiči ho ve spolupráci s potápěči a pracovníky vodárny neúspěšně hledali až do pondělního odpoledne. Pátrací akci komplikoval déšť, kvůli kterému byl v kanalizaci silný proud vody.

Podle původních informací spadl dělník do kanalizace při opravách hotelu Pyramida, to ale ředitel hotelu odmítl.

„Práce, při kterých spadl dělník do kanalizační výpusti, nemají žádnou souvislost s hotelem Pyramida. Nestalo se tak v areálu hotelu, ani v souvislosti s jakýmikoli pracemi v hotelu Pyramida,“ řekl portálu iDNES.cz ředitel Matěj Vyskočil.

Pokud se dělník někde v kanalizaci nezachytil, mohl skončit v jedné ze dvou kmenových stok, které odvodňují Prahu 6. Celková délka obou stok je okolo 12 kilometrů.

Poslední velká pátrací akce se v pražském podzemí konala loni v červnu, když se v tunelu Motolského potoka při prudkém dešti ztratili hledači kešek a dva z nich se utopili.

29. dubna 2019