ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Michal Růžička, MAFRA

Nehoda před Prahou blokovala opravovanou dálnici D8, kolona byla na hodinu

  • 53
Dopravní nehoda dvou aut ráno zablokovala dálnici D8 před Prahou. Nikdo se při ní nezranil, v oblasti se však tvořily dlouhé kolony. Auta stála už od sjezdu u Nové Vsi na 18. kilometru a ucpaná byla i objízdná trasa kolem Kralup nad Vltavou. Řidiči nabrali zdržení až hodinu. Podle policejní mluvčí Markéty Johnové vznikají komplikace na místě opakovaně.

Zdržení způsobila kolize automobilů na 8,5. kilometru ve směru na Prahu. „Měli jsme tam v 6:07 hlášenou dopravní nehodu dvou osobních vozidel, bylo to bez zranění. V tuto chvíli je místo průjezdné dvěma jízdními pruhy a čeká se na odtah vozidel,“ sdělila portálu iDNES.cz po osmé hodině
středočeská policejní mluvčí Barbora Schneeweissová.

Brzdilo se už před sjezdem na Novou Ves kolem 18. kilometru a ucpaná byla i objízdná trasa okolo Kralup. Podle webu dopravniinfo.cz se řidiči v koloně do Prahy zdrželi asi hodinu.

Kvůli odstraňování následků nehody se doprava kumulovala, kolony se začaly rozjíždět až kolem 8:30. Dopoledne se doba zdržení postupně zkracovala na několik minut.

V oblasti navíc od prázdnin stále probíhá rozsáhlá rekonstrukce D8 v úseku mezi 12. a 2. kilometrem. Kvůli opravě vozovky je doprava vedena standardně právě pouze dvěma jízdními pruhy. Podle policie jsou tak dopravní komplikace v místě opakovanou záležitostí.

Místo nehody na dálnici D8

Místo nehody na dálnici D8

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz