Hořící kabina a smrtelná nehoda zastavily dálnici D1, tvořily se kolony

  • 116
Provoz na 50. kilometru dálnice D1 ve směru do Brna zastavily v krátkém čase za sebou dvě nehody. Hasiči nejdříve hasili požár nákladního auta, následně se v koloně stala smrtelná nehoda. Provoz byl obnoven po 17. hodině.

K prvnímu incidentu vyjeli hasiči okolo poledne.

„Zasahovali jsme na dálnici D1 na 56. kilometru ve směru do Brna u požáru kabiny nákladního automobilu,“ uvedli hasiči na Twitteru.

Po třiceti minutách byla dálnice zprůjezdněna jedním pruhem ve směru do Brna.

Záchranné složky se ale po několika minutách vrátily nedaleko místa prvního incidentu. Jednalo se o srážku auta a kamionu, řidiči se podle informací iDNES.cz střetli na konci kolony.

„Řidič osobního auta podlehl svým zraněním. Jeho spolujezdkyně utrpěla středně těžká poranění a po ošetření byla letecky transportována do vinohradské nemocnice v Praze,“ řekla mluvčí středočeských záchranářů Petra Effenbergerová.

Během vyšetřování tak byla dálnice ve směru na Brno opět uzavřena. Policie dopravu odkláněla u exitu 49 přes obec Trhový Štěpánov. 

Provoz byl obnoven až okolo páté hodiny odpoledne. 

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz