V pražské Bubenči hořel byt. Záchranáři ošetřili devět lidí, dva zraněné odvezli

  • 1
V ulici Šmeralova v pražské Bubenči v sobotu večer hořelo. Oheň zasáhl dvě místnosti bytu ve třetím patře obytného domu, hasiči ho ale rychle dostali pod kontrolu a následně jen dohledávali skrytá ohniska. Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému. Záchranáři ošetřili devět lidí, dva muže odvezla sanitka. Policie po příčině požáru bude pátrat.

„Policisté na místě vyběhli do třetího patra. V bytě byli čtyři lidé. Příčinu zatím neznáme, ale pravděpodobně šlo o nedbalost. Až to okolnosti dovolí, policie se na místo vrátí i s vyšetřovatelem,“ uvedl pro iDNES.cz policejní mluvčí Jan Rybanský.

„Vyšetřili jsme na místě celkem devět osob, z čehož pouze dva mladé muže bylo nutné transportovat do nemocnice. Mladší byl nadýchaný zplodin hoření, starší pak krom nadýchání utrpěl drobnou popáleninu na ruce. Oba dva jsou při vědomí a mimo ohrožení života,“ informovala na síti X mluvčí záchranky Jana Poštová.

Na místě zasahovaly dvě posádky záchranářů, inspektor a speciální vůz Fénix.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,