TU MÁŠ! Slávista Jiří Vašíček se chystá na bitku se sparťanem Sachou Treillem.

TU MÁŠ! Slávista Jiří Vašíček se chystá na bitku se sparťanem Sachou Treillem. | foto: Michal Šula, MAFRA

Hokejová Sparta dostala čtyři góly za třetinu, nepostoupí ani Slavia

  • 0
Hokejisté pražských S mají po víkendu jednu jistotu: atmosféru předvánočního Salcburku a Vídně neokusí. Závěrečné klání osmi nejlepších týmů turnaje European Trophy, jež se v polovině prosince odehraje ve zmíněných rakouských městech, se bude muset obejít bez Sparty i Slavie.

Druzí jmenovaní o postup přišli už po dřívějších neúspěších, Spartu o poslední zbytky nadějí definitivně připravil Frans Tuohimaa.

Že to jméno neznáte? Střelci Sparty už ano. Byl to právě dvacetiletý gólman helsinského Jokeritu, kdo v sobotu v Tesla Areně až do předposlední minuty nedovolil Holešovickým zvednout ruce na hlavu.

Jokerit o svém vítězství 4:2 rozhodl ve druhé třetině, kdy vstřelil všechny své branky. Paradoxní je, že první gól padl při přesilovce Sparty. "Udělali jsme hodně individuálních chyb a často jsme dovolovali soupeři, aby šel do přečíslení," řekl útočník Sparty Petr Ton.

Sparťané nabídli necelé tisícovce diváků v závěrečné dvouminutovce malé drama, když se během třiceti vteřin trefili Broš a Yorick Treille, čímž dali utkání "spravedlivější" skóre.

Sobotní porážka s Jokeritem je pro Spartu fatální - do závěrečného turnaje nepostoupí, ani kdyby obě svá zbývající utkání v European Trophy vyhrála. I v takovém případě by skončila ve skupině nejlépe na třetím, nepostupovém místě.

Ještě hůře v tabulce dopadnou slávisté. Sobotní vyrovnaný zápas v Edenu s IFK Helsinky (2:3 po nájezdech) rozhodl autor slavného "florbalového" gólu ze semifinále letošního mistrovství světa Mikael Granlund. I v Praze se blýskl. Předvedl kličku á la Forsberg.