Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Diskuze

Seniory na Rokycansku zabil jejich vnuk, nyní je v psychiatrické léčebně

Muž podezřelý ze středeční dvojnásobné vraždy manželů v domě pro seniory v Břasích na Rokycansku je v psychiatrické léčebně. Podle zjištění MF DNES je to vnuk zabitých seniorů. Policisté nepočítají s tím, že by v nejbližších dnech zahájili trestní stíhání.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
NG

Bohužel média podporují stanovisko, že senioři jsou sběř, hodná akorát žebroty, odporná a zbytečná, na kterou společnost jen doplácí.Tady je výsledek, ale jen jeden, takových asi už bylo více a bude ještě více. Dnešní teenageři si vůbec neumí předtsavit situaci, která se děla za totáče, kdy starý člověk z okna zavolal na vybraného teenagera a požádal ho: "Neskočil bys mi do obchodu pro mlíko?" A ten skočil, sám nebo s kámošem, se kterým byl venku. Kačku od cesty si odmítl nechat, nene, ani za nic. Kdyby to udělal a dozvěděli se to rodiče, dostal by baňu a letěl kačku vrátit :) Směšné, co?

4 4
možnosti
PN

P80e53t53r 18N14ě30m79e71c

10. 2. 2019 12:29

Tak určitě..

0 0
možnosti
JN

Když pachatel odjel z místa vraždy svých prarodičů autem, měl zajisté platný řidičský průkaz. A nepochybně nikomu z odpovědných nevadilo, že je tak psychicky nemocný, že by mohl v důsledku této poruchy ohrozit jakéhokoliv účastníka silničního provozu. Žádné povinné přezkumy způsobilosti, proč, že. Přísnost nemusí být na psychicky nemocné mladé lidi, ale výhradně jen na "seňory" od pětašedesátky...

3 1
možnosti
PM

To je přeci hloupost, chcete nechat přezkušovat psychický stav všech řidičů v ČR?

4 3
možnosti
AH

A92l19e31š 11H84o38l55a97n

8. 2. 2019 12:23

Největší problém s takovými pacienty je, že po propuštění z psychiatrického zařízení velmi brzo, někteří prakticky ihned, protože se cítí dobře a zdraví, vysadí medikaci!!! Postupně se vrátí příznaky choroby - bludy, hlasy, halucinace, paranoia také roste třeba vznětlivost, agrese a nemocní si to neuvědomí. Problém je, že třeba ani s nikým nežijí, kdo by kontroloval pravidelnost užívání, kdo by je dovedl na aplikaci depotní medikace, kdo by je dovedl na kontrolu atp. Avšak často to bývá i tak, že přestože někoho mají, tak jej neposlechnou, protože mají svou hlavu, své zkušenosti, jsou dospělí...

Pravdou však je, že v poslední době je obrovský nárůst TOXICKÝCH psychóz a tím spojených násilných skutků. Také dochází už delší dobu k tomu, že čím dál více "klasičtí" psychotici užívají návykové látky a tak svou psychózu a schizofrenii přikrmují toxickou psychózou a výsledkem jsou šílené stavy, které odeznívají velmi dlouho.

Hodně se slibuje od reformy psychiatrické péče, od vzniku CDZ atp. Avšak není na to dostatek odborného personálu a vypadá to spíše tak, že mnozí mají zájem o dělení medvěda = dotací, než o skutečnou pomoc duševně nemocným. Uvidíme. Reforma je určitě nutná, ale neměly by se opakovat chyby ze "západu" v 20. století, kdy se živelně rušily v rámci humanizace blázince, otevíraly brány a z psychiatrických pacientů se stávaly bezdomovci nebo skončily v kriminálech (v USA je to asi 7-8% z počtů vězňů).

VELMI NEGATIVNÍ roli hraje i OMBUDSMANKA Šabatová a její tým, který se velmi stará o práva různých monster, vrahů, sex agresorů a psychopatů s kriminální minulostí, kteří končí na ochranných léčbách v bláziních. Nectili životy a zdraví svých obětí, ale stěžují si na psychology a personál, že musí dodržovat léčebný režim, že mají kávu jen 3x denně, večerku ve 22.hodin, atp. Ombudsmanka se pak staví na jejich stranu, personál má obavy a léčebný režim, který je nutný, je z obav uvolňován a neplní pak svou funkci.

Je to velmi složité a chůze po tenkém ledu.

11 0
možnosti
DP

Pane Aleši, velmi kvalitní příspěvek. Se dvěma prvními odstavci naprostý souhlas. Problém s vysazením medikací u duševně nemocných je známý. Tady je problematicke to, že i když moderní psychofarmaka mají stále míň a míň postranních účinků, jejich užívání není pořád ještě "žádný med" pro hodně pacientů, a tak když se cítí zdraví, medikaci svévolně vysadí. V zemi, kde žiji (a taky jsem zde pracoval 18 let ve forenzní a pak přes 20 let v akutní psychiatrii) je teď návrh zákona, že u duševně nemocných, kteří se dopustili násilného činu, má být po jejich propuštění do ambulantní péče zavedená povinná kontrola séra, any se zjistilo, zda pacient stále bere své léky a nebo ne, a pokud ne (a nebo se vyhýbá kontrole) automaticky se obnoví nucená forenzní psychiatrická péče na uzavřeném oddělení. Na třetí a čtvrtý odstavec Vašeho přísp ́švku, coby už 54 letý cizák, neznalý poměrů v ČR nemůžu reagovat. Jinak je tu i jistý právní rozdíl, pkud dobře rozumím, u vás v ČR se zločinec s duševní poruchou považuje za nevinného, u nás je i on či ona stále vinný, ale postih není vězení, nýbrž nucená forenzní psychiatrická péče, většinou na uzavřeném oddělení spacializovaném na forenzní psychiatrii.

0 0
možnosti
BT

nějak nechápu, proč PČR k případu opět mlčí, když vědí, kdo vraždil a mají ho i zajištěného :-/

0 6
možnosti
Foto

A co by měli říkat?Co je Vám do toho...?

7 1
možnosti
DP

Paranoidni psychoza? I kdyz sice prevazna vetsina z nas, co se prehoupne nad 30 roku veku, ma od schizofrenie na zbytek zivota vystarano, psychoza , i jeji pro okoli nemocneho casto nebezpecna varianta paranoidni psychoza nas muze postihnout vsechny v kazdem veku, na rozdil od schizofrenie riziko postihnuti touto zavaznou poruchou stoupa se stoupajicim vekem. Jeste dodam, ze zivot s paranoidni psychozou je pro vetsinu takto postizenych plny strachu a stradani a neni to pro ne zadny "med".

0 0
možnosti
IK

Za to jeho blízcí a často i nic netušící lidé z jeho okolí, kteří jsou neustálým terčem podezření, urážek, výhrůžek, obviňování a napadání (naštěstí obvykle jen slovního), pro ty je to úplná "havaj".

5 0
možnosti
RO

Nebyl to migrant, takže odborníci ani nic zkoumat nemusejí - jistě šlo o skutečnou duševní poruchu. Jinak my totiž takové věci neděláme.

6 10
možnosti
PP

Asi prasklo, že dům nepřestavoval a peníze utratil jinde.

5 0
možnosti
  • Nejčtenější

Už si neškrtnou, zuří kluby kvůli vlajce se svastikou. Vůz neměl ani technickou

6. května 2024  17:12

Byl to okamžik. Žena sedící na sedadle spolujezdce v lehkém zaplachtovaném nákladním vojenském autě...

Žena, která ležela pobodaná na lavičce, zemřela. Policie zadržela jejího partnera

8. května 2024  18:33,  aktualizováno  20:40

Žena, která v úterý ležela pobodaná v centru Plzně na lavičce, ve středu v nemocnici na následky...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Děsivý nález v řece Radbuze. Plzeňští policisté z ní vylovili lidskou hlavu

3. května 2024  22:29,  aktualizováno  22:55

Policisté v pátek večer uzavřeli část Anglického nábřeží v centru Plzně, kde se nalezla lidská...

Policisté si mysleli, že žena na lavičce je mrtvá. Lékaři pobodanou oživili

7. května 2024  16:30,  aktualizováno  18:47

Plzeňští policisté vyšetřují napadení ženy v centru Plzně. Zraněná žena ležela podle informací...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Konvoj svobody přilákal tisíce lidí, policie zjistila, kdo mával nacistickou vlajkou

5. května 2024  15:04,  aktualizováno  18:49

Plzní projel tradiční Convoy of Liberty, přehlídka historické vojenské techniky jako vrchol oslav...

Mladík prchal policii a naboural auto s dítětem, svůj vůz převrátil na střechu

10. května 2024  13:43

Otočením automobilu na střechu skončila jízda mladého řidiče, který v Plzni prchal před policisty....

Za hákový kříž v konvoji hrozí dvojici pět let, policie shání videozáznamy

9. května 2024  15:32,  aktualizováno  10.5 10:51

Policisté shánějí videozáznamy z oslav osvobození, které pořídili lidé při nedělní jízdě Konvoje...

Soud poslal do vazby muže bez domova obviněného z vraždy přítelkyně v Plzni

10. května 2024  10:14

Plzeňský okresní soud poslal do vazby sedmatřicetiletého bezdomovce obviněného z vraždy přítelkyně....

U TechToweru staví velkokapacitní parkovací dům, pojme přes 400 vozidel

9. května 2024  10:06

Více než 430 parkovacích míst vznikne do konce roku 2026 v novém parkovacím domě v Plzni na...