Učitel přírodopisu a chemie na Základní škole Blatenská v Horažďovicích Petr Curko se proslavil badatelsky zaměřenými výukovými videi v době uzavření škol. (16. 6. 2021) | foto: Petr Eret, MF DNES

Chemikář z Pošumaví je hvězdou YouTube. Videa s pokusy mají miliony zhlédnutí

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Učitel přírodopisu a chemie na Základní škole Blatenská v Horažďovicích na Klatovsku Petr Curko uspěl v soutěži pro inspirativní pedagogy Global Teacher Prize. Získal druhé místo. Porota ocenila nejen jeho kvalitní a promyšlenou distanční výuku, ale i to, že dokázal smysluplně využívat zajímavé aplikace, a že přes obrazovku dokázal navázat se žáky vztah. Jeho výuková videa na YouTube mají více než dva miliony zhlédnutí.

Co pro vás znamenala distanční výuka? Interaktivní prvky jste používal už předtím?
Jsem relativně mladý učitel a už na vysoké škole v Českých Budějovicích, kterou jsem dokončil před pěti lety, jsme byli hodně vedení k tomu, abychom používali techniku. Učitelé nám říkali, že je v tom budoucnost a v covidové krizi se ukázalo, že měli pravdu. Během svých hodin využívám třeba dotykovou tabuli. Ještě před distanční výukou jsme z dotačního projektu ministerstva školství Šablony nakoupili pro žáky notebooky.

Mnoho lidí si myslí, že učitelé seděli doma a měli to lidově řečeno na pohodu. Možná se takoví našli, ale pro ty, kteří to mysleli vážně, byla distance mnohem náročnější.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se