Při střetu s tramvají žena málem přišla o nohu, hasiči soupravu nadzvedli

  • 0
Vážný úraz nohy utrpěla starší chodkyně, kterou dnes ráno srazila v Plzni na Slovanech tramvaj. Žena zůstala zaklíněná pod soupravou. Aby ji mohli hasiči dostat ven, museli soupravu nadzvednout.

Nehoda se stala před osmou hodinou ráno. Tramvaj číslo 2 jela z centra města ke Světovaru a na zastávce U Duhy na Koterovské ulici se střetla s chodkyní.

Sedmdesátiletá žena zůstala zaklíněná pod jednou z náprav. Podle prvotních informací jí tramvaj přejela nohu, končetinu téměř amputovala.

„Soupravu jsme museli nadzvednout hydraulickým rozpínacím válcem, aby bylo možné osobu dostat ven. Po celou dobu vyprošťování byla v péči záchranné služby,“ uvedl za hasiče Petr Poncar.

„Žena utrpěla vážná zranění, během transportu na emergency Fakultní nemocnice v Plzni na Lochotíně byla při vědomí,“ sdělila mluvčí záchranné služby Mária Svobodová.

Muž přebíhal na Borech silnici mimo přechody, smetla ho tramvaj

Dodala, že na místo nehody přijela i druhá posádka, která se starala o řidiče tramvaje. „Neutrpěl žádná zranění, ale měl potíže interního charakteru,“ doplnila.

Jak se nehoda přesně stala, nyní zjišťují dopravní policisté. „Alkohol byl u řidiče tramvaje na místě vyloučen dechovou zkouškou. U chodkyně nebyla dechová zkouška vzhledem ke zranění provedena a byl nařízen odběr krve ve zdravotnickém zařízení,“ řekla za policii Michaela Raindlová.

Policisté zároveň žádají případné svědky události, aby se přihlásili na tísňovou linku 158 a pomohli tak s jejím objasněním.

Nehoda zastavila provoz tramvají na zhruba 90 minut, místo nich nasadily dopravní podniky autobusy.