Roman K. u Okresního soudu Plzeň-město. Za nebezpečné pronásledování mu hrozí...

Roman K. u Okresního soudu Plzeň-město. Za nebezpečné pronásledování mu hrozí až rok vězení. (25. 4. 2022) | foto: Petr Ježek, MF DNES

Muž poslal bývalé partnerce stovky zpráv, obtěžoval i její dceru

  • 2
Až roční pobyt ve vězení hrozí čtyřiačtyřicetiletému muži, který podle žalobce během necelých šesti měsíců poslal své někdejší partnerce stovky textových zpráv. Některé i s vulgárním obsahem. Zprávami terorizoval i dceru přítelkyně.

Roman K. je obžalován z nebezpečného pronásledování. Státní zástupce Michal Klíma dnes u plzeňského soudu uvedl, že muž vytrvale kontaktoval ženu nejméně od listopadu 2020 do dubna 2021 i přes její výslovný nesouhlas.

„Poslal ze svých telefonních čísel nejméně v 288 případech nevyžádané a obtěžující SMS často s vulgárním nebo nevhodným obsahem. Uváděl smyšlené události a situace vztahující se k ženině dceři. Tu i přes testy DNA a vyloučení otcovství považuje za svoji biologickou dceru,“ uvedl státní zástupce.

Otcovství v minulosti řešil i soud. „Vztah skončil asi dva roky před tím, než se dcera narodila. Musela bych být snad slon, kdyby on měl být otcem,“ uvedla žena.

U soudu řekla, že partnerkou obžalovaného byla asi šest měsíců v roce 2000. Vztah podle ní skončil kvůli gamblerství. Z toho se muž podle spisu později léčil.

Podle zajištěných textových zpráv muž psal ženě třeba to, že dívka propadla drogám, že ji asi kamarádi přivedli do jiného stavu a ona jako matka o tom ani neví. Ženě vyčítal, že mu s ní znemožňuje kontakt.

Souzený muž se cítí být nevinný. „Je to trošku jinak. Všechno je jen nedorozumění. Ve spisu nejsou výhružné SMS od paní, já na ně jen odpovídal. Ona vyhrožovala mojí rodině,“ prohlásil muž na adresu někdejší partnerky.

Obžalovaný se podle státního zástupce snažil kontaktovat přes sociální sítě i dívku, o které tvrdí, že je jeho dcera. Psal podle obžaloby jejímu partnerovi, hledal ji v práci, sledoval přes výlohu v jejím zaměstnání.

„Bylo to strašně nepříjemné. I lidem, které pořádně neznám, tvrdil, že je můj otec. Kamarádky mi také poslaly obrázky se zprávami, které jim posílal, že je můj otec. Mám strach, aby se tyhle lži nerozkřikly,“ uvedla u soudu dívka, jak jí vše komplikuje život.