Lucie zavítala do Plzně v rámci turné Evolucie. Po osmi vyprodaných hokejových...

Lucie zavítala do Plzně v rámci turné Evolucie. Po osmi vyprodaných hokejových halách stejný program předvedla na jediném místě pod širým nebem, v plzeňském amfiteátru na Lochotíně. (20. 6. 2019) | foto: Martin Polívka, MF DNES

Lucie přivezla do Plzně liják, promoklé fanoušky bavila novinkami i hity

  • 6
Pár minut před čtvrtečním vystoupením kapely Lucie v plzeňském amfiteátru museli pořadatelé koncert přerušit kvůli bouřce a silnému přívalovému dešti. Jediné open air vystoupení legendární skupiny se nakonec uskutečnilo a promočení fanoušci se dočkali nejen písní z nového alba Evolucie, ale zejména starších hitů.

„Za naši kariéru je to desátý koncert v Plzni. Díky, že jste přečkali déšť a zůstali,“ přivítal promočené fanoušky David Koller.

Mračna se nad lochotínským amfiteátrem, který pojme až 17 tisíc diváků, začala stahovat už během vystoupení předkapely Plexis.

Program byl pak kvůli silnému přívalovému dešti zhruba na hodinu přerušen.

V prudkém dešti velikých kapek obstál jen ten, kdo si s sebou vzal pláštěnku. I když jen částečně. Po pár minutách vydatného lijáku se tvořily obrovské louže, takže suchý nezůstal nakonec vůbec nikdo.

Ostatní, kteří se dopředu nepodívali na předpověď počasí, se schovávali u stánků s občerstvením, pod stromy nebo rezignovali a zůstávali na svých místech v hledišti, aby o ně nepřišli. Promočení byli až na kost.

Kdo ale vydržel, mohl si pak s legendární Lucií zazpívat hity jako Šrouby do hlavy, Medvídek, Panic, Pohyby, Amerika a další. Zaznělo i několik písní z nového alba Evolucie, které vyšlo na podzim 2018.

Rozbouřenému publiku David Koller, Michal Dvořák, Robert Kodym a P.B.CH. nakonec přidali i tři hity, z nichž úplně poslední byl Černí andělé.

Skupina Lucie si pro svůj jediný open air koncert v České republice vybrala právě Plzeň.

V deseti plně naložených kamionech s sebou dovezla aparaturu světové úrovně, kterou muzikanti použili i během tří vyprodaných koncertů v O2 aréně v Praze.

Lucie poprvé vystoupila na Lochotíně v roce 1995. Tehdy jí tleskalo 24 tisíc lidí.