ilustrační snímek | foto: MF DNES

Požár zachvátil drůbežárnu v Otíně na Klatovsku, uhořelo 16 tisíc kuřat

  • 6
Velký požár zachvátil v sobotu dopoledne drůběžárnu v Otíně na Klatovsku. V jedné z hal uhořelo 16 tisíc kuřat. Hasiči jsou stále na místě. V rozlehlém areálu se nachází tři budovy.

Když hasiči po desáté hodině k drůběžárně přijížděli, plameny už zcela pohltily jeden z objektů.

„Uvnitř se nacházelo asi šestnáct tisíc kuřat, která už nešla zachránit. Hala o velikosti sto krát dvacet metrů shořela celá. Stropy jsou propadlé, těla zvířat jsou v troskách, nemohli jsme je zatím vyndat,“ sdělil velící důstojní směny Štefan Livinka. 

Hasiči zabránili, aby oheň přeskočil do sousední budovy, kde se nachází přibližně stejný počet kuřat.

Požár se podařilo lokalizoval kolem jedenácté hodiny. Na místě zasahovalo přibližně 60 mužů, teď jich je v areálu necelých deset a požár dohašují. Do Otína dorazili už také vyšetřovatelé. „Podle předběžných informací není příčinou cizí zavinění. Nicméně musíme počkat na závěry kolegů,“ řekl velící důstojník.

„Podle mých informací hořela hala o rozměrech 100 krát 20 metrů. Objekt se po dohodě s majitelem nechává dohořet,“ uvedl tiskový mluvčí hasičů Petr Poncar.

Podobná událost se stala v lednu v Kladrubech na Rokycansku, kdy ve vepříně uhořely čtyři stovky chovných prasnic a 1 400 selat.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz