Požár rodinného domu v Havlovicích u Domažlic.

Požár rodinného domu v Havlovicích u Domažlic. | foto: HZS Plzeňského kraje

U Domažlic hořel dům, požár možná způsobila přetížená prodlužovačka

  • 5
Rodinný dům vzplál v úterý ráno v Havlovicích na Domažlicku. Plameny zasáhly obě patra budovy a jeden člověk se nadýchal kouře. Škoda se odhaduje na milion korun.

Oheň vypukl v kuchyni. K požáru vyjelo sedm hasičských jednotek těsně před pátou hodinou ranní. „Požárem byla zasažena obě patra budovy,“ uvedl mluvčí krajských hasičů Petr Poncar.

Jednotky nasadily pět útočných proudů a výškovou techniku. „Vodu jsme museli dovážet kyvadlově. Kvůli dohašení ohnisek bylo třeba strhnout konstrukci dvou stěn,“ doplnil Poncar.

Požár rodinného domu

Záchranná služba odvezla jednu osobu, která se nadýchala kouře. Podle serveru krimi-plzen.cz to byl majitel domu, který se probudil a zjistil, že mu hoří dům nad hlavou. Sice vyběhl ven bez zranění, ale pak se vrátil do domu a začal vynášet vybavení, píše server.

Ten také uvádí, že příčinou požáru by mohla být závada na prodlužovačce, na kterou bylo napojeno několik spotřebičů. Je možné, že nezvládla nápor a vzplála.

Hasiči ale zatím tuto verzi nepotvrdili a příčinu požáru dál zjišťují. Škoda se předběžně odhaduje na jeden milion korun.