Padesátiletý Ján Krejča z Litvínova je řidičem z povolání a bydlí v domku hned vedle restaurace. Na svůj oblíbený Gambrinus to tak má kousek, takže je v Taverně u Tasa už osm let pravidelným hostem.
program štamgastGambrinus od června 2009 odměňuje své nejvěrnější hostinské a jejich štamgasty pozváním do pivovaru, kde mohou proniknout do tajů piva Gambrinus. Projekt byl pro velký zájem v roce 2010 rozšířen z Plzeňského kraje i do dalších částí České republiky. |
Dříve pil ležák Premium, nyní preferuje tradiční desítku. Ve volném čase mimo posezení u Gambrinusu rád zajde do posilovny.
Možnost poznat cestu piva Gambrinus od výběru surovin přes výrobu až po čepování mělo díky programu ŠtamGast již více než pět tisíc věrných ŠtamGastů, kteří nahlédli 'do kuchyně' piva Gambrinus.
Programu Gambrinus ŠtamGast se dvakrát až třikrát týdně účastní skupina sedmi hospodských a pěti jejich nejvěrnějších štamgastů.
Všichni společně absolvují návštěvu pivovaru Gambrinus a ochutnávku nefiltrovaného piva přímo z tanků. Štamgasti mají příležitost se setkat se sládky pivovaru, seznámit se s procesem výroby a sami si pivo načepovat.
"ŠtamGasti jsou opravdoví milovníci Gambrinusu, naši spotřebitelé a štamgasti ve svých oblíbených hospůdkách, kterým takto děkujeme za přízeň," uvedl vrchní sládek pivovaru Gambrinus Jan Hlaváček, .