Muž po hádce odešel z domu i s kojencem, hledaly je desítky policistů

  • 2
Desítky policistů v autech, pěšky, na čtyřkolkách i ze vzduchu hledali v Plzni muže, který dnes ráno po předchozí hádce odešel z domova v Křimicích i s pětiměsíčním dítětem. Policisté měli obavy o život obou hledaných. Po zhruba hodině je našli v restauraci. Muž následně skončil v policejní cele.

„Západočeští policisté dnes pátrali po muži, který po rodinné rozepři v Plzni odešel z domova s pětiměsíčním miminkem,“ uvedla krajská policejní mluvčí Pavla Burešová.

Policisté do rozsáhlé pátrací akce nasadili velké množství sil a prostředků. „Jelikož panovala mimo jiné důvodná obava o život a zdraví malého dítěte i hledaného muže, byla do pátrací akce nasazena speciální pořádková jednotka, obvodní oddělení, policisté ze služební kynologie, z kriminální policie a vyšetřování, odboru cizinecké a dopravní policie včetně kolegů z integrovaného operačního střediska,“ vyjmenovala Burešová.

Pátrali jak pěšky, tak v autech, na čtyřkolkách, nasazen byl i vrtulník a situaci ze vzduchu monitorovaly drony.

Muže i s dítětem se nakonec zhruba po hodině podařilo vypátrat v jedné z restaurací v Plzni. „Oba byli v pořádku,“ řekla mluvčí.

Kojence pak předali matce. „Do příjezdu zdravotníků jsme také počkali u maminky s miminkem a pomohli jí s péčí o dítě a také se zvládnutím celé situace,“ doplnila Burešová.

Podezřelý muž skončil v policejní cele a čekal ho výslech. Následně mu bude sdělena právní kvalifikace. Zatím není jasné, z čeho bude muž obviněn. Policisté nyní nechtějí sdělit žádné bližší informace ani to, proč měli důvodnou obavu o život mužův i dítěte.

„V tuto chvíli není možné s ohledem na to, abychom neohrozili samotný průběh trestního řízení, poskytovat k případu podrobnější informace,“ uzavřela mluvčí.

Podle serveru Krimi Plzeň muž před odchodem z domu vyhrožoval, že sebe i dítě zabije.