(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Reuters

Policie zadržela muže hledaného kvůli pokusu o znásilnění v nemocnici

  • 5
Policisté v úterý v Českém Krumlově zatkli muže, po kterém pátrali kvůli nedělnímu incidentu v nemocnici v plzeňském Lochotíně. Pachatel tam o víkendu napadl důchodkyni, pacientku rehabilitačního oddělení, a pokusil se ji znásilnit. Žena se mu však ubránila.

„Muž hledaný v souvislosti s trestným činem mravního charakteru v plzeňské nemocnici byl dnes odpoledne zadržen v Českém Krumlově. Bližší informace k případu by měly být nejdříve zítra,“ uvedla v úterý policejní mluvčí Hana Kroftová.

Útok se odehrál ve Fakultní nemocnici Plzeň v neděli brzy ráno. Muž tam napadl pětasedmdesátiletou pacientku rehabilitačního oddělení. Seniorka se mu však ubránila a útočník z pokoje a pak i z nemocnice utekl.

Policie hned po útoku vyhlásila pátrání po muži z Českokrumlovska. Podle ředitele nemocnice Václava Šimánka musel násilník dobře znát prostředí.

„Věděl, že se dveře na oddělení otevírají před šestou hodinou, kdy se mění směna. Využil toho a pronikl dovnitř,“ domnívá se ředitel. Nemocnice po události zpřísnila režimová opatření, oddělení zůstávají ráno uzavřené déle.