Tragická nehoda na Domažlicku. Ve Staňkově se střetlo osobní vozidlo s vlakem. Kolizi nepřežil rok a půl starý chlapec. | foto: Policie ČR

Na Domažlicku se srazil vlak s autem, nehodu nepřežil malý chlapec

  • 16
Ve Staňkově na Domažlicku se ve středu v podvečer srazil na železničním přejezdu vlak s osobním automobilem. V autě se vážně zranily dvě ženy a dvě děti. Rok a půl starý chlapec později na následky zranění zemřel. Zhruba 40 cestujících z vlaku je v pořádku.

„Chlapec zemřel ve středu ve večerních hodinách,“ potvrdila policejní mluvčí Dagmar Brožová. Dodala, že byla nařízena soudní pitva. Nehodu šetří domažličtí kriminalisté a evidují ji jako usmrcení z nedbalosti.

„Ve středu kolem 18. hodiny jela 25letá řidička s vozidlem značky Ford Fusion po silnici třetí třídy ve směru od obce Krchleby. V obci Staňkov na Domažlicku v ulici Rašínova vjela na nechráněný železniční přejezd číslo P 619, kde se střetla s vlakovou soupravou přijíždějící od Plzně,“ uvedla krajská policejní mluvčí Markéta Fialová.

Tragická nehoda

„Na místě události byla poskytována pomoc celkem čtyřem lidem. Jednalo se o dvě ženy a dvě osoby mladší 18 let. Jejich zranění hodnotíme jako velice vážná,“ uvedl pro iDNES.cz mluvčí krajských záchranářů Martin Brejcha. Vrtulník a sanitky odvezly zraněné do nemocnic.

Podle webu Českých drah se na přejezdu srazil s autem Západní expres, který jel z Prahy do Mnichova. Dopravce zavedl náhradní autobusovou dopravu.

Lidem, kteří cestovali v expresu, pomohli hasiči přestoupit do autobusů. Převezly je do Blížejova, odkud dále pokračovali v jízdě osobním vlakem do Domažlic, kde přestoupili na expres.

Nehoda se stala kolem 18:00 v Rašínově ulici. Auto se srazilo s vlakem na přejezdu, který není opatřen závorami, ale pouze světelnou signalizací, řekl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

, ,