ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Jiří Meixner, iDNES.cz

Na silnici z Plzně do Varů se srazily dva osobní vozy, zraněno je devět lidí

  • 0
Na hlavní silnici I/20 z Plzně do Karlových Varů se v sobotu večer čelně srazily dva osobní vozy. Středně a lehce se podle záchranářů zranilo devět lidí, z toho čtyři děti mezi pěti až osmi lety. Silnice je uzavřená. V oblasti je zřejmě hustá mlha.

„Čtyři lidé utrpěli středně vážná zranění, pět účastníků je zraněných lehce,“ řekla mluvčí krajských zdravotnických záchranářů Mária Svobodová.

Všichni jsou transportováni do plzeňské fakultní nemocnice, pět lehce zraněných na kontrolu a pozorování. Vrtulník letecké záchranné služby nemohl na místo doletět kvůli mlze.

„Řidič narozený v roce 1991 jel s vozem Volvo XC90 směrem od Plzně na Bezvěrov a před obcí Trhomné při průjezdu zatáčkou z dosud přesně nezjištěných příčin přejel do protisměru, kde se střetl s protijedoucím vozidlem Opel Zafira, které řídila řidička narozená v roce 1990,“ uvedl policejní mluvčí Ondřej Hodan.

Při hromadné nehodě na Benešovsku se zranilo deset lidí, z toho tři děti

Dechové zkoušky na alkohol nebylo možné provést, byl proto nařízen odběr krve v nemocnici. Přesnou příčinou a dalšími okolnostmi nehody se dále zabývají policisté z územního odboru Plzeň-venkov, dodal mluvčí.

Nehoda se stala před v sobotu před osmou hodinou večer na severním Plzeňsku poblíž křižovatky na Krsy. Hlavní tah I/20 je v místě nehody uzavřený. Doprava je odkloněna přes Chudeč - Březín - Trhomné.

Podle mluvčího hasičů Petra Poncara zasahují hasiči ze stanic Košutka a Toužim. Záchranáři řeší nehodu v režimu hromadného postižení osob, dodala Svobodová.

,