Při čelním střetu s autobusem zemřel u Nepomuku řidič osobního auta

  • 3
Na silnici z Plzně do Českých Budějovic poblíž Nepomuku se srazil osobní automobil s autobusem. Podle informací z místa nehodu nepřežil starší řidič osobního vozu.

Nehoda se stala na silnici I/20 u odbočky na obec Klášter. Podle prvotních informací osmasedmdesátiletý řidič osobního vozu dostal smyk a narazil do autobusu. Zemřel na místě. Nikdo jiný s ním v autě nejel.

„Řidič osobního vozidla Opel jedoucí od Plzně na Nepomuk při projíždění pravotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost jízdy, dostal na mokré vozovce smyk a přejel do protisměru, kde se čelně střetl s projíždějícím autobusem. Utrpěl zranění neslučitelná se životem,“ řekla později policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Pro 30 cestujících z autobusu poslali hasiči evakuační autobus, který jim nakonec poskytl jen tepelný komfort, později pro ně přijel náhradní autobus dopravce. Jednalo se o turisty z Číny.

„Záchranáři na místě ošetřili ženu ročník 1950 a muže ročník 1964. Oba utrpěli lehčí zranění. Transportovali jsme je do Fakultní nemocnice v Plzni na Borech. Nikdo další zraněn nebyl a ošetření na místě nevyžadoval,“ uvedla mluvčí záchranné služby Mária Svobodová.

Turisté jeli z Českého Krumlova do Plzně, kde měli oběd, a pak měli namířeno do Mariánských Lázní. Dvaačtyřicetiletý řidič autobusu redaktorovi MF DNES řekl, že jel asi osmdesátikilometrovou rychlostí. „Vjel mi do cesty, nemohl jsem nic dělat,“ řekl šofér.

V místě nehody řídila policie provoz kyvadlově jedním jízdním pruhem.

,