Při nehodě na Tachovsku se v neděli odpoledne vážně zranil motorkář. | foto: Krimi Plzeň

Motorkář jel moc rychle. Při nárazu do stromu a do sloupu přišel o nohu

  • 16
Na příliš rychlou jízdu zřejmě doplatil dvaačtyřicetiletý motocyklista, který v neděli odpoledne havaroval na Tachovsku. Nezvládl řízení, narazil do stromu a do sloupu telefonního vedení a při nehodě přišel o nohu.

Havárie se stala kolem půl čtvrté odpoledne. Motocyklista jel od obce Pernolec směrem na Tachov.

„Z dosavadního šetření vyplývá, že řidič jedoucí na motorce značky Yamaha nepřizpůsobil rychlost jízdy dopravně-technickému stavu vozovky a v levotočivé zatáčce vyjel ze silnice do pravého příkopu. Narazil do stromu a následně do sloupu telefonního vedení,“ popsala policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

Motorkáře, který byl v kritickém stavu, záchranáři letecky přepravili do Fakultní nemocnici v Plzni. „Mohu potvrdit, že utrpěl ztrátu dolní končetiny,“ sdělil mluvčí krajských záchranářů Martin Brejcha.

„Pacient je ve stabilizovaném, nicméně ve vážném zdravotním stavu,“ řekla dnes mluvčí Fakultní nemocnice v Plzni Gabriela Levorová.

Zda byl muž pod vlivem alkoholu či omamných a psychotropních látek, určí až nařízený odběr krve.

Škoda byla vyčíslena na 105 tisíc korun. Příčinou a okolnostmi nehody se policisté nadále zabývají.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz