ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Policie ČR

Dívka živořila v zahradní boudě, otec a macecha ji týrali a nechávali hladovět

  • 92
Kriminalisté stíhají ženu a muže z Klatovska za týrání svěřené osoby. Šestnáctiletou dívku podle policie její otec a macecha dlouhodobě fyzicky a psychicky týrali, dívce nedávali dost kvalitního jídla, chodila ve špinavém oblečení a několik měsíců byla nucená žít v zahradním dřevěném domku.

Stíhání potvrdila policejní mluvčí Dagmar Brožová. „Zahájili jsme trestní stíhání dvou osob pro zločin týrání svěřené osoby. Bližší informace zatím nebudeme zveřejňovat,“ uvedla. Dvojici hrozí až osmileté vězení.

Podle serveru Novinky.cz, který na případ upozornil, otec s macechou dívku ponižovali nadávkami, nedávali jí dostatek kvalitní stravy ani ošacení. Do školy chodila stále ve stejném oblečení, a ani tam nechodila na obědy.

Loni na jaře macecha dívce poručila, aby se přestěhovala do zahradního dřevěného domku, který neměl okna, nebylo tam sociální zařízení, voda ani topení. Dívka spala na matraci přikrytá špinavý přehozem a vstup do domu měla zakázaný.

Na vše se přišlo po několika měsících, kdy dívka přišla špinavá k sousedům žebrat o jídlo.

Otec dívky přiznal, že mezi jeho přítelkyní a dcerou byly neshody. Její pobyt v v zahradním domku vysvětlil tak, že dívka šla do něj bydlet dobrovolně, protože od nich chtěla mít klid. Nyní žije v dětském domově.