Diskuze

Zraněný orel má v žaludku předmět, záchranář hledá pomoc s identifikací

Víkendový boj orlů mořských o teritorium v Újezdu u Chanovic na Klatovsku zamotal hlavu plzeňskému zvířecímu záchranáři Karlu Makoňovi. Rentgen špatně létajícího ptáka ukázal, že zvíře má v trávicím ústrojí neobvyklý předmět.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MT

Dizkuze o tom, co to presne je je uplne zbytecna. Ten predmet musi ven, jinak ten ptak casem uhyne.

2 0
možnosti
PM

jak je tu již napsáno, taky mne první napadlo, že sežral něco označkovaného. (a teď si představte, že máte gps čip na hlodavci, a najednou vám na mapě sledování tak nějak "utíká" kdo ví kam ;-) )

2 0
možnosti
MK

M13i43l33o26š 56K65o68t82e64k

29. 10. 2018 14:01

Chtělo by to několik snímků z různých směrů.

3 0
možnosti
AM

kovový predmet mi pripomína malý transformátor - ale je to skutočne výstrel od boku. každopádne ak by mal nejakú elektroniku(gps) v tráviacom trakte, tak by ho to časom mohlo otráviť - pokiaľ sú tam nejaké kondenzátory z ktorých by sa časom začal uvolňovať elektrolyt - doporučujem poslať obrázok niekomu z ochranky, najlepšie letiska - operátori sú na túto problematiku špeciálne trénovaní.

4 0
možnosti
MK

No trafo to asi nebude ... nicméně vinutí cívky od antény je hodně podobné ... i když možná i to trafo by mohlo - více snímků z různých směrů to chce.

0 0
možnosti
ŠM

nádhernej pták, ať se uzdraví a může létat.....

8 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
9 0
možnosti
JP

No pro případnou identifikaci by pomohl přibližný rozměr toho předmětu (odhadout podle rentgen. snímku vzhledem k velikosti ptáka) - já to odhaduji tak na 20x8 mm (netuším jak je ten orel ve skutečnosti veliký, takže to může být i více).

Každopádně tohle je poněkud netušené negativum dnes poměrně rozšířeného čipování nebo přidávání různých GPS obojků a vysílačů (z různých rádoby užitečných důvodů) divoké zvěři.

0 0
možnosti
MS

M43a79r90t57i75n 76S79r80p

29. 10. 2018 13:22

Jedná se o malý pytlíček s koksem. Dealeři drog hledají stále nové a nové cesty, jak pašovat toto zboží přes hranice.

2 1
možnosti