Chemikálie na výrobu pervitinu našel houbař v lese mezi Plzní a Zálužím....

Chemikálie na výrobu pervitinu našel houbař v lese mezi Plzní a Zálužím. Případem se zabývají kriminalisté. | foto: Krimi Plzeň

V lese u Plzně někdo vyhodil velké množství chemikálií na výrobu drog

  • 2
V lese mezi Plzní a Zálužím našel houbař velké množství barelů a plastových obalů s chemikáliemi. Podle kriminalistů to byly látky, které sloužily k výrobě pervitinu.

„Houbař volal na linku 158 v neděli dopoledne. Oznámil, že v lese narazil na černou skládku se zapáchajícími barely a plastovými obaly,“ uvedla policejní mluvčí pro Plzeň-venkov Iveta Kořínková.

Policisté zjistili, že se jedná o chemikálie, které slouží k výrobě pervitinu.

Byly to směsi látek obsahující kyselinu chlorovodíkovou, kyselinu ortofosforečnou, červený fosfor a kyselinu jodovodíkovou. Jejich množství odhadli na několik set kilogramů.

„Látky podrobíme chemické expertize,“ sdělila Kořínková s tím, že kriminalisté případ kvalifikovali jako trestný čin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

„Zajistili jsme velké množství stop. Po pachateli či pachatelích pátráme,“ dodala mluvčí.

Chemikálie našel houbař v lese mezi Plzní a Zálužím.

Chemikálie našel houbař v lese mezi Plzní a Zálužím.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz