Šestadvacetiletý řidič osobního auta zemřel při čelní srážce s kamionem. Tragická nehoda se stala na silnici mezi Stodem a Holýšovem. | foto: Policie ČR

Řidič osobního auta přejel do protisměru, při střetu s kamionem zemřel

  • 5
Na silnici mezi obcemi Stod a Holýšov na Plzeňsku se v sobotu po páté hodině ráno srazilo auto s kamionem. Řidič osobního vozu zemřel. Šofér nákladního automobilu vyvázl bez zranění. Hlavní tah z Plzně na Domažlice byl několik hodin uzavřený.

„Dnes ráno šestadvacetiletý řidič osobního vozidla Volkswagen Passat jel od Stoda na Holýšov a z dosud nezjištěných příčin přejel do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím nákladním automobilem mercedes s návěsem,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Brožová. 

Podle ní byl řidič kamionu podroben dechové zkoušce, která vyšla negativně. Případ si převzali kriminalisté Územního odboru Plzeň-venkov.

Zranění byla u řidiče automobilu velmi vážná. „Lékařka záchranné služby po příjezdu na místo nehody u muže z osobního automobilu konstatovala těžká zranění neslučitelná se životem. Muž z kamionu bez zranění ponechán na místě,“ sdělila krajská mluvčí záchranářů Mária Svobodová.

Silnice byla v místě nehody na několik hodin uzavřená. Po objízdné trase mohly jet pouze osobní automobily.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,